Rörelse och yta

En axels rörelse kan vara antingen linjär, roterande eller en kombination av dessa. Den roterande rörelsen kan vara rent roterande eller oscillerande:

Rörelse och yta, linjära, roterande och oscillerande axlar.

 

En oscillerande rörelse anses vara den mest påfrestande rörelsen på grund av start och stopp i varje cykel. Smörjfilmen utsätts för avbrott. Utmattning och förslitning av glidmaterialet ökar i vändlägena vilket medför ökad mängd av förslitningspartiklar i lagringsytan.

Kullager som är konstruerade främst för roterande rörelser har mycket liten kontaktyta vilket orsakar extremt höga påfrestningar på de tryckupptagande ytorna. De är därför olämpliga för oscillerande rörelser. Därför anses lager med stor kontaktyta generellt bättre och att föredra i en sådan applikation.

Våra självsmörjande lager är i de flesta fall passande för oscillerande rörelser i och med att de har en seg glidyta som genererar mycket få förslitningspartiklar. Viktigt att ha i åtanke vid konstruktion där glidlager ingår är att glidhastigheten påverkar temperaturökning mer än lasten.

E-posta oss på

info@debearings.se

Ring oss på

08-447 40 50

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
world-map5
Moderbolag i Sverige
D&E Bearings AB
Dotterbolag i Finland
D&E Bearings Oy
Återförsäljare i Polen
Lozyska Slizgowe
Wojciech Modzelewski