Last och lagertryck

Olika lager kan ta upp olika laster och genom en ekvation räknar du enkelt ut det specifika lagertrycket för ditt val av lager.

 

Last och lagertryck, bild på glidlager som tar upp radiell lastGlidlager tar upp radiell last enligt figuren till vänster. Ett flänsutförande tillåter att även axiell last kan tas upp.

Last och lagertryck, en ekvation för lagertryckDet specifika lagertrycket bestäms enligt ekvationen till höger. De ingående längderna b och d visas i figuren till vänster. F är den pålagda kraften. Anges kraften och längderna i enheterna Newton och mm erhålles svaret i enheten MPa.

Last och lagertryck, en illustration av PV-talet.Det omtalade pv-talet beräknas genom produkten av det specifika lagertrycket och glidhastigheten. Talet är mycket användbart eftersom lastupptagningsförmågan för ett lager minskar exponentiellt i takt med ökad glidhastighet. Se nedanstående figur för illustration.

 

E-posta oss på

info@debearings.se

Ring oss på

08-447 40 50

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
world-map5
Moderbolag i Sverige
D&E Bearings AB
Dotterbolag i Finland
D&E Bearings Oy
Återförsäljare i Polen
Lozyska Slizgowe
Wojciech Modzelewski