Lagerhus/säte

Normalt skall lagerhuset ha en tolerans av H7. Ett lager i inpressat läge erhåller då toleransen H9. Före inpressning kan de rullade glidlagren ha en öppen slits vilket inte har någon betydelse när lagret är monterat i sätet.

Den snäva passningen orsakas inte endast av slitsen, utan precis som på svarvade lager har rullade glidlager en överdimensionering. När lagret är inpressat i sätet, pressas slitsen ihop. Lagret anpassar sig i sätet och får sin slutgiltiga form. Normalt behövs ej lagrets låsning säkerställas på annat sätt.

Lagerhus, illustration av tolerans H7.Lagerhus med lager, illustration av inpressat läge med tolerans H9.

Lagerhuset bör ha en fas mellan 15° och 45° (45° för flänslager) för enklare montering. Rekommenderad genomsnittlig ytavvikelse för lagerhusytan är Rz = 6,3 µm. Vid användande av flänslager måste fasen på lagerhuset passa radien mellan lager och fläns.

Lagerhus/säte, illustration av flänslager 45° vinkel.

Radien R skall motsvara väggtjockleken, men måste minst vara 2 mm. Om husets fas är för liten deformeras lagrets flänsyta när det pressas i sätet på ett sätt som får innerdiametern på lagret att bli alltför liten. Det går sedan inte att skjuta in axeln i lagret.

Kemikalier

Många av våra glidlager är konstruerade för att lagra i de mest krävande miljöer. Dock krävs en viss grad av åtanke när lagren skall verka i miljöer där mycket aggressiva kemikalier förekommer. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående något medium i kombination med våra produkter.

E-posta oss på

info@debearings.se

Ring oss på

08-447 40 50

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
world-map5
Moderbolag i Sverige
D&E Bearings AB
Dotterbolag i Finland
D&E Bearings Oy
Återförsäljare i Polen
Lozyska Slizgowe
Wojciech Modzelewski