Conny Dyrenäs

D&E Bearings Group har ny koncernchef. Conny Dyrenäs har nyligen börjat sin roll som ny koncernchef för D&E Bearings Group. Conny har samtidigt tillträtt rollen som VD för D&E Bearings AB, med start från den 1.9.2023. Vi intervjuade Conny och ställde några frågor när han nu övergår i sin nya tjänst.

 

Du har nyligen börjat på din nya post. Hur känns det?

Det känns fantastiskt! Den nya utmaningen är verkligen inspirerande, även om jag behöver skaka om lite och skapa utrymme för all den nya informationen jag behöver för att ta oss framåt mot nya mål.

 

Vad fick dig att bli intresserad av koncern & VD-positionen på D&E?

För det första är jag hedrad över möjligheten att tillhöra ett företag med en lång och stabil historia.

Jag ser också nya möjligheter och ser fram emot att fortsätta vår utveckling för att vara det bästa valet för våra kunder, leverantörer och inte minst våra anställda.

 

I vilken riktning planerar du att styra företaget? Vad är din vision för D&E?

Innan jag kan starta arbetet med den nya planen framåt behöver jag lära mig om oss, marknaden och få input från vår fantastiska personal, men jag är säker på att oavsett vilka val vi gör tillsammans kommer det att stärka vår position som specialist inom lagerindustrin.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?

Jag gillar att vara nära kärnverksamheten och är mycket intresserad av att höra vad våra kunder, leverantörer och medarbetare tycker att vi kan göra bättre för att vara stärka vår position. Jag har arbetat internationellt tidigare och tycker verkligen om våra skillnader; vi kan alltid ta lärdom av varandra. Jag är också enkel och tydlig – what you see is what you get.

 

Vilka slags förväntningar har du för den här hösten och för år 2024?

Vi har många projekt på bordet just nu, implementering av ett nytt ERP-system, affärsplaner, osv., så jag kommer säkert att ha fullt upp under närmaste tiden. Jag hoppas också att vi kan se en bättre global situation år 2024 som möjliggör för människor och företag att leva och agera på ett bättre sätt.

 

Förutom arbete, vad är du intresserad av och vad ger dig glädje (och tillfredsställelse) i ditt liv?

Jag har min fru, fyra barn, två barnbarn och en katt som ger mig mycket lycka i livet.

Jag tycker om sport; tennis, golf, skidåkning och att köra vår båt i Stockholms skärgård.

En trevlig middag med familj, vänner, god mat och ett glas gott vin är också något jag uppskattar.